Evolúciós pszichológia

 2008.12.15. 03:03

A női gént 2db x kromoszóma alkotja a férfié egy x és egy y. Az y kromoszóma az x ből jött létre, és míg az x több ezer fehérjéből áll, addig az y az évek során lebutult 70 fehérjére. A 2db x kromoszóma az evolúció biztonságos tartópillére. Nagyon lassan változik, mivel támogatják egymást, ha az egyik károsodik a másik kijavítja, helyettesíti. Ebből adódik, hogy a férfi a az evolúció kisérletezése. Gyorsabb változást tesz lehetővé, de ha elromlik valami nem örökítheti önmagát. Ezért a férfinak meg kell győznie a nőt arról, hogy érdemes a szaporodásra, hogy az ő gén változata versenyképes.

Ez a háttere biológiailag annak, hogy mi miért vagyunk beválalósabbak, harciasabbak, a nőknél, és hogy miért mi udvarlunk. Az egész világot ez mozgatja. A férfi azért épít városokat, hogy lenyűgözze a nőt, azért tör hatalomra, hogy megmutassa, hogy az ő génjei mit érnek. Szépdolog. Az irodalomnak, a tudománynak, a háborúknak, és valószínűleg mindennek amit mi férfiak itt e földön teszünk a nő az értelme. A nő meg csak úgy elvan. Az ő tetteinek az értelme a gyerek.

 

Címkék: evolúció lány nők szöveg kromoszóma pszichológia szövegek csajozás csajozós leszólítás felszedés

A bejegyzés trackback címe:

https://csajozosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr82823568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

subabubba 2008.12.28. 12:56:23

A női gént... mondat értelmetlen. A női génKÉSZLETET 2 db X kromoszóma alkotja. Génkészlet az összes kromoszómánk, egy kromoszómán sok sok gén van. Tehát gént nem alkothat kromoszóma.

csajozas.blogspot.com 2011.02.17. 20:55:12

Folyamatosan frissülő blog a csajozásról:
<a rel="nofollow" href="http://csajozas.blogspot.com/">csajozas.blogspot.com</a>

csajozas.blogspot.com 2011.02.17. 20:57:41

[url=http://csajozas.blogspot.com]csajozas.blogspot.com[/url]
süti beállítások módosítása